Kirjoista sanottua

“Väittäisin, että Punainen kuin veri tulee olemaan niitä sinällään genressään ehkä poikkeuksellisia kirjoja, joihin tarttuvat nuorten lisäksi helposti myös aikuisetkin. — Simukka kirjoittaa sujuvasti ja uskottavasti. Tämän parissa on helppo viihtyä ja janota lisää. Aion ehdottomasti lukea trilogian kaksi seuraavaakin osaa, sillä Lumikin tarina ei ole vielä ohi…”
Susa Järjellä ja tunteella -blogissa 19.2.2013

Koko arvio

“Mielenkiintoiseksi kirjan tekee tietenkin päähenkilö. Odotin jännityksellä, millaiseksi minun ja Lumikki Anderssonin suhde tarinan edetessä muodostuisi. Syrjäänvetäytyvät ja kaikkia arvostelevat päähenkilöt kun saattavat antaa itsestään melko ylimielisen ja sitä kautta ärsyttävän kuvan itsestään. Lumikin ajatuksia maailmasta oli kuitenkin helpompi ymmärtää, kun hänen rankoista kasvuvuosistaan kerrottiin enemmän. Lopulta pidin paljonkin tästä tarkkanäköisestä nuoresta naisesta, jonka oli aikoinaan jokapäiväisen selviytymisen nimissä ollut pakko pitää ympäristöään silmällä eri tavalla kuin niiden, joiden ei ole koskaan tarvinnut pelätä.”
Sonja Sonjan lukuhetket -blogissa 21.2.2013

Koko arvio

“Salla Simukan teksti on sujuvaa ja kiinnostavaa, kirja oli miellyttävän nopealukuinen ja viihdytti kyllästynyttä toipilasta erinomaisesti. Vaikka Punainen kuin veri onkin nuorille suunnattu teos, uskoisin sen toimivan vallan mainiosti myös aikuisempienkin dekkarin nälkäisten käsissä. Punainen kuin veri sopi myös mainiosti tähän vuodenaikaan, juuri nyt on helppo samaistua päähenkilön hytinään pakkasessa ja pakomatkoihin jäisillä kävelyteillä.”
Norkku Nenä kirjassa -blogissa 22.2.2013

Koko arvio

“Näen tämä kirjan väreinä. Punaisena, puhtaan valkoisena, sysimustana ja kirkkaan pinkkinä. — Tekeekö kirjasta nuortenkirjan se, että päähenkilö tai -henkilöt ovat nuoria? Sitä mietin muutamaan otteeseen kirjaa lukiessani. Olen sitä mieltä, että näin ei välttämättä ole. Salla Simukka onnistuu viekoittelemaan tarinansa mukaan niin nuoren kuin aikuisenkin.”
Aino-Maria Savolainen Amman lukuhetki -blogissa 24.2.2013

Koko arvio

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s